За мање од једног часа прегледано више од 30 мештана у Рајковићу, амубланту посетили Скано и Јанковић

Директор Канцеларије Светске здравствене организације у Београду Фабио Скано и председник општине Мионица Бобан Јанковић обишли су данас вакцинални пункт у амбуланти у Рајковићу. Поред вакцинације против Ковида 19, организвани су и бесплатни прегледи за становнике седам мионичких села. Грађани су имали могућност да провере шећер, притисак, ЕКГ, али и да добију савет лекара.

Скано се захвалио председнику општине Бобану Јанковићу и Дому здравља на организованој акцији.

Данас разговарамо са људима који су дошли на прегледе и вакцинацију. Хтео бих да похвалим и истакнем рад медицинског особља и посвећеност општине да организује овакве акције. Захвалио би се свим грађанима који су данас дошли. Ту смо да пружимо све информације о вакцинацији како би донели прави избор, а прави избор јесте вакцинација. Вакцинацијом ћемо сачувати животе најрањивијих група, односно најстаријих – рекао је Скано.


Поред акције бесплатних прегледа, организован је и бесплатан превоз за мештане из Осеченице, Робаја, Рајковића, Голупца, Мратишића, Крчмара и Буковца.

Захвалио бих се свим грађанима који су се одазвали овој акцији. Наша држава је обезбедила довољан број вакцина. Данас смо организовали и бесплатан превоз. Морамо сачувати једни друге. Настојимо да улажемо у бољу здравствену заштиту свих грађана. У Дому здравља у Мионици је у току адаптација објекта где ће се налазити нови рендген кабинет, тако да ће грађани имати још једну могућност у нашем Дому здравља, без одласка у друга места. Такође, ове године, уз помоћ Министарства здравља добили смо и санитетско возило и возило за превоз пацијената на дијализу – рекао је Јанковић.

 

Према подацима Дома здравља, за период од сат времена прегледе је обавило више од 30 грађана.

Апелујем на све да вакцинишу и да заштите себе и друге. У Дому здравља имамо довољан број вакцина, тако да се сви могу обратити, обавити преглед и вакцинисати се – додао је Александар Мишић, директор Дома здравља у Мионици.