Ауто-кабел тражи локацију за градњу новог погона у ком ће радити још 300 Мионичана

Генерални директор немачке компаније „Ауто-кабел“ Маркус Болз разговарао је данас у Мионици са председником општине Бобаном Јанковићем о проширењу производње и локацијама за градњу новог погона. Према Болзовим речима „Ауто-кабел“, који тренутно запошљава 300 радника, отвориће у наредне три године још 300 радних места.

Отварање нових радних места је један од најважнијих приоритета за Републику Србију и за нашу општина. План Аутокабела да повећа производњу и број запослених представља одличну вест за Мионичане. Проширење ове фабрике додатно ће повећати запосленост, приходе Мионичана, али и приход локалне самоуправе од пореза на зараде и на имовину. Од некадашње напуштене хладњаче, захваљујући одличној сарадњи са Ауто-кабелом успели смо да направимо фабрику где људи зарађују за живот. Намера компаније да и даље улаже у Мионицу потврђује чињеницу да је Мионица постала општина са повољним пословним окружењем и добром инфраструктуром – рекао је Јанковић.

Ауто-Кабел бави се производњом електропроводника за потребе ауто-индустрије, а у Србији послује од јануара 2019. године.

Поред погона у Мионици послују и у Сједињеним Америчким Државама, Мексику, Чешкој, Швајцарској, Француској, Кини и Немачкој.

Незапосленост на територији општине Мионица је у сталном паду, док број запослених од 2010. године значајно повећан. Највећи скок регистрованог броја запослених забележен је у периоду од 2016. до 2018. године када је број запослених повећан за скоро 800 лица (са 2.658 запослених на 3.421 запослено лице).