Унапређена комунална делатност, Мионичани купили камион за одвожење смећа

 

Председник општине Мионица Бобан Јанковић уручио је кључеве камиона за одвожење смећа Јавном комуналном предузећу „Водовод Мионица“. Камион вредан скоро шест милиона динара моћи ће да сакупи 22 кубика отпада чиме ће се побољшати квалитет услуге одвожења смећа.

Већ смо поставили додатне контејнере, сада смо набавили и нови камион. Радимо све како би наша општина била уређенија и чистија. Унапредили смо и возни парк комуналног предузећа. Свака област нам је подједнако важна, истовремено радимо и водовод и канализацију – рекао је Јанковић и додао да ће у наредном периоду бити још улагања у унапређење комуналне делатности.

Захваљујући подршци Министарства за заштиту животне средине, ЈКП „Водовод Мионица“ поставило је додатних 9 контејнера и 14 канти за одлагање смећа.

У Мионици и Бањи Врујци у току су радови на изградњи 20 километра канализационе мреже, а ускоро почиње и изградња два пречистача отпданих вода. За реализацију овог пројекта Влада Републике Србије издвојила је 1,2 милијарде динара, што представља историјску инвестицију за Мионицу.