Мионица обележила Дан општине

 

На дан рођења војводе Живојина Мишића обележава се и Дан општине Мионица. У Културном центру одржана је свечана седница Скупштине општине, а први човек Мионице Бобан Јанковић положио је венац на гроб војводи Живојину Мишићу у Алеји великана у Београду.

- Мионица не заборавља свог славног војводу. Мишић је симбол љубави према слободи и отаџбини. Задужио је Мионицу. Задужио је Србију. Томе у част, почели смо да градимо Кућу Колубарске битке, која ће тријумф храбре одбране и победе српског народа на челу са Мишићем сачувати за нове генерације – изјавио је Јанковић и додао.

 

-Наша Мионица је најлепша на свету. Приада јој кањон Рибнице, манастир Светог Петра и Павла, Бања Врујци. И још много тога. Зацртали смо велике циљеве. Много пројекте смо покренули и реализовали. Данас, Мионица има нови Културни центар, нове спортске терене. Нове школе и бесплатне уџбенике. Данас градимо канализациону мрежу. Паркове. Немогуће их је све побројати. Али, гарантујем вам, развој Мионице је назаустављив процес – рекао је Јанковић.

На Дан општине, а у склопу Мишћевих дана одржана је и представа „Љубавни времеплов“ која је говорила о љубавима српских великана, међу којима је и прича Живојина Мишића и његове Лујзе.

Мишићеви дани у Мионици почели су 18. јула и трајаће све до 24. јула. Посетиоци имају прилику да уживају у бројним културним, забавним и спортским садржајима. Из Туристичке организације Мионица поручују да је ове године манфестација веома посећена, а до сада је највеће утиске оставио концерт Данице Црногорчевић који је одржан на отварању Мишићевих дана, као и да за предстојећи викенд очекују још већу посећеност.