Јанковић посетио Јордана Јевтовића из Крчмара, најстаријег становника општине Мионица

Председник општине Мионица Бобан Јанковић посетио је Јордана Јевтовића, најстаријег становника општине Мионица који је ове године напунио 102. године. Јордан Јевтовић живи у Крчмару, у подножју Маљенa. Више од века провео је у родном месту где је радио у локалној продавници. Данас је пензионер. Добро се сећа да је на посао кренуо у понедељак, на празник Младенце. У осмадесетим је престао да пије кафу и ракију, пре двадесет година.

 

Мало је рећи да сам одушевљен. Права је драгоценост попричати са човеком као што је деда Јоца. Од њега се може много научити. Сатима смо причали. Сигуран сам да ћу опет свратити, јер нисмо стигли о свему да разговарамо. Очекујем да у фебруару наредне године прославимо његов 103. рођендан – рекао је Јанковић.

Деда Јоца, како га зову у Крчмару, рођен је 1920. године. У то време свет се опорављао од Првог светског рата, а добро се сећа и Другог светског рата. Каже да се свет много променио.

- Пре си морао да будеш гладан, данас није тако. Крпили смо панталоне, а данас једемо лубеницу за Светог Николу – наглашава Јордан и додаје да се данас боље се живи него раније.

 

Јордан Јевтовић живи са ћерком и зетом који брину о њему. Омиљен је становник села Крчмара и припада му место најстаријег Мионичанина.