Линијски парк у Мионици, после пешачких стаза, клупа и дечијег игралишта добија модерну расвету

Нова мионичка атракција, линијски парк уз реку Рибницу, чија је изградња почела прошле године, добиће и нову, модерну расвету. Уз пешачку стазу дугу пола километра, биће постављено 26 нових канделабра. Радови, вредни три милиона динара, биће зравршени до краја јуна, а линијски парк је већ сада омиљено шеталиште Мионичана.
Радове је обишао председник општине Мионица Бобан Јанковић и истакао значај линијског парка за децу.

  • Успели смо да у центру вароши направимо зелени кутак и игралиште за децу. Из дана у дан улепшавамо линијски парк. Овај простор је раније био неправедно занемарен. Повремено се претварао и у дивље депоније. Од неуређеног места успели смо да направимо парк и шеталиште. Очекује нас и додатно озелењавање парка у сарадњи са Министарством заштите животне средине. Мионица ће имати главно градско шеталиште поред реке, попут великих градова – рекао је Јанковић.


Радове на изградњи линијског парка крајем прошле године отворила је министарка заштите животне средине Ирена Вујовић, а локална самоуправа и Министарство заштите животне средине определили су 16,7 милиона динара за реализацију овог пројекта. Дечије игралиште веће од 370 квадрата, зелене површине с дрвећем, модерно шеталиште широко три метра су већ део линијског парка. Додатно озелењавање и расвета допринеће да парк добије још лепши изглед и постане место за одмор и рекреацију свих Мионичана и туриста.