Почели радови на изградњи канализационе мреже у Бањи Врујци

У четири насеља у Бањи Врујци кренула је изградња канализације за коју је Влада Републике Србије издвојила 1,2 милијарде динара. У засеоцима Пискавице, Вишње, Крстово брдо и Љишки пут биће изграђено 8,5 километара канализационе мреже. Радове је обишао председник општине Мионица Бобан Јанковић који је нагласио значај реализације овог пројекта који представља историјску инвестицију за општину Мионица и Бању Врујци.

- Започели смо реализацију пројекта на који су грађани Врујаца предуго чекали. Није било лако припремити документацију и упустити се у решавање овог проблема. Али данас смо овде да потврдимо да смо успели и да ће становници овог дела општине након година и година чекања коначно решити питање канализације, али и одвођења отпадних вода. Поред канализационе мреже градићемо и пречистач отпадних вода. То нам је заиста потребно. Бања Врујци одише изузетном природом и ми морамо предузети све мере да је заштитимо. Овде је присутан бањски туризам који планирамо да унапредимо, а то ћемо успети ако пре тога обезбедимо ваљану инфраструктуру - рекао је Јанковић.

Реализација пројекта „Чиста Србија" којим је предвиђено извођење радова на изградњи постројења за пречишћавање отпадних вода, канализационе мреже и црпних станица, управо је кренуо из Мионице, прошле године, када су отпочели радови на изградњи мреже у Јасењу, који су недавно завршени.  

Мрежа фекалне канализације у обухватиће сва насеља у општини Мионица која до сада нису имала канализацију: Јасење, Дивчибарски пут, Брежђанска, Ковачевића пут, Тешановића пут, Кнеза Грбовића крак, Кевића сокаче, део Александра Обреновића, Драгојевића страна, Милана Станишића, Обилазница, Ђурђевића сокак, Новаковићи сокак, Пајићи сокак, Ранковићи сокак, Јевтовића сокак, Антонијевићи сокак, Ваљевски пут.