Почели радови на реконструкцији парка у Мионици

До краја јуна биће завршени радови на првој фази реконструкције централног парка и главног шеталишта у Мионици. Прва фаза радова у којој ће старе плоче бити замењене новим и уграђено партерно осветљење, вредна је 16,4 милиона динара. Министарство туризма определило је 12 милиона динара, док ће локална самоуправа учествовати са 4,4 милиона динара. У другој фази, за коју је припремљена пројектна документација, предвиђено је уређење зеленила и постављање мобилијара. Радове на уређењу парка обишао је председник општине Мионица Бобан Јанковић који је истакао да је Мионица годинама чекала на модернизацију централног и најфреквентнијег дела вароши.

Започели смо прву фазу реконструкције, али циљ је да се читав парк уреди и постане једно од најлепших места у нашој вароши. Имамо спремну документацију и сигуран сам да ћемо све постављене циљеве успешно реализовати. Пред нама су бројни пројекти који ће улепшати целу нашу општину, подићи животни стандард наших становника и унапредити квалитет живота – рекао је Јанковић.

У Мионици се гради Кућа Колубарске битке, у току су радови на рехабилитацији тротоара у центру вароши, а ускоро се очекује и градња уметничке галерије. Све наведено допринеће модерном и уређеном центру у ком ће сви Мионичани и туристи моћи да уживају и сазнају бројне информације о мионичком крају, култури, традицији и уметности. Недалеко од централног парка налази се и линијски парк који је изграђен прошле године, а планира се реализација многобројних пројеката који ће линијски парк учинити изузетним местом за одмор, рекреацију, туризам, спорт.

  • Ако поставимо паралелу и упоредимо изглед Мионице пре десет година и сада, можемо закључити само једно. А то је да се Мионици развија. Очигледно је колико само варош другачије изгледа. Сређене су школе, реконструисани тротари, асфалтиране улице. Имамо модеран Културни центар, Услужни центар, бесплатан програм Центра за развој и образовање. Развој Мионице је незаустављив процес. Поносан сам на пројекат реконструкције централног парка, очекује нас напоран рад како бисмо успешно реализовале све фазе. А најбитније је, да ћемо остварити циљ и наше место учинити много лепшим – додао је Јанковић.