Општина Мионица гради воводод у Горњем Мушићу и Тодорин Долу, радови вредни 32 милиона динара

Општина Мионица започела је радове на изградњи водоводне мреже у дужини од 14 километара у два засеока у Горњем Мушићу и Тодорин Долу. Очекује се да радови буду готови за годину дана када ће у овим крајевима више од 300 мештана први пут добити пијаћу воду на својим чесмама. Општина Мионица издвојила је 32 милиона динара, а радове изводи Јавно комунално предузеће „Водовод Мионица“.

Председник општине Мионица Бобан Јанковић обишао је радове и истакао значај унапређења услова живота кроз изградњу водовода.

У мионичким селима интезивно се ради на побољшању водоводне инфраструктуре. Вишедеценијски проблем снабдевања водом у делу Горњег Мушића и Тодорин Долу биће успешно решени. Уредно водоснабдевање нема алтернативу и зато чинимо све да пронађемо нова изворишта и проширимо мрежу. У претходном периоду, посетили смо људе који живе овде, разговарали са њима и дошли смо до заједничког решења. Тада смо договорили да ће општина издвојити средства за изградњу водоводне мреже, а данас смо овде да то и потврдимо. Морамо улагати у развој руралне инфраструктуре и омогућити људима на селу најбоље услове. Прошле године, у ова два села асфалитрано је више од 2 километра асфалта, а сада градимо и водовод. Поносан сам на заједнички рад општине и њених грађана – истакао је Јанковић.

Јанковић је истакао и значај пројекта водоводног система Котлине-Рајковић, којим ће бити решено водоснабдевање седам села у Мионици. За реконстукцију водовода Котлине – Рајковић, Министарство државне управе и локалне самоправе определило је 16,2 милиона динара, а општина учествује са 3,5 милиона динара.

Радове на реконструкцији водовода Котлине-Рајковић у дужини од 3,6 км приводимо крају. Реализацијом овог пројекта укинуће се летње рестрикције, а у селима Голубац, Буковац, Робаје, Крчмар, Мратишић, део Осеченице и у Рајковићу дугорочно решити проблем водоснабдевања. Захваљујем се Влади, која је препознла важност овог пројекта и извдвојила средства. Интезивно радимо на томе да сваком грађанину обезбедимо чисту пијаћу воду. Решили смо и проблем водоснабдевања у делу Шушеоке, а у Клашнићу смо изградили 1,8 километара водоводне мреже. Примарна мрежа изграђена је прошлог лета, радове је финансирала општина, а изградњу секундарне мреже финансирали су грађани Шушеоке и Клашнића. Заједничим снагама успели смо да решимо проблем, а најбитније од свега је да су мештани овог дела општине добили воду – додао је Јанковић.