Извршни одбор НАЛЕД-а: Мионица општина по мери привреде и грађана

У Мионици је одржана 23. седница Извршног одбора Националне алијансе за локални еконмски развој. Разговарано је о културно-историјском садржају који Мионица поседује и о начинима што боље промоције туристичког потенцијала овог краја. Тема седнице била је и припрема за наредно издање Сиве књиге која садржи препоруке привреде, локалних самоуправа и организација цивилног друштва за отлањање администравних препрека пословању у Србији и представља један од кључних докумената којим се руководе државне институције у планирању и спровођењу регулаторних реформи.
Председник општине Мионица Бобан Јанковић који је и члан Извршног одбора НАЛЕДА-а истакао је да је за Мионицу част што је домаћин седнице НАЛЕДА-а.

 

У последњих неколико година сарадње са НАЛЕД-ом остварили смо значајне резултате, пре свега, када је у питању привреда, јавна управа и јавни приходи. Наш циљ је да будемо раме уз раме са најразвијенијим општинама, а то подразумева стабилан и квалитетан амбијент за инвестиције. Дупло смо смањили број незапослених, а са новом привредном зоном, за Мионичане ће бити још радних места. Мионица је постала и члан BFC клуба и тако постала видљива за инвеститоре на привредној мапи Србије-казао је Јанковић.

 


Извршна директорка НАЛЕДА-а Виолета Јовановић истакла је да ће Мионица до краја године добити и сертфикат који ће дати јасне смернице како да се креира добра пословна клима.

 

Извршни одбор НАЛЕД-а је данас у Мионици и разговара о важним локалним темама. Овај крај има богато културно наслеђе и туристичке потенцијале и уз подршку привреде која је окупљена у НАЛЕДУ настојаћемо да га промовишемо, а да Мионица напредује на један организован и плански начин. Посебно су нам важне препоруке Сиве књиге где је Мионица један од лидера, нарочито у сегменту комунланих такси и накнада-рекла је Јовановић.

 


Након одржане седнице, Јанковић, Јовановић и остали чланови Извршног одбора НАЛЕД-а обишли су немачку фирму „Ауто-кабел“ која у Мионици послује од јануара 2019. године а бави се производњом електропроводника за потребе ауто-индустрије .

Задовољство ми је што смо данас у Мионици. Очекују нас важне теме. Сагледаћемо привреду овог краја и видети где треба додатно да се укључимо како би се унапредили капацитети Мионице-рекао је Дејан Ђокић, директор компаније Asseco SEE