Милион динара за реновирање кућа интерно расељених лица у Мионици

Грађевински материјал вредан милион динара добиће две интерно расељене породице у општини Мионица. Породице Белошевић и Радивојевић моћи ће да реконструишу и адаптирају своје куће. Они добијају комплетан материјал за реконструкцију носеће конструкције, хидроизолације, изградњу санитарног чвора, подних облога, малтерисања, фасаде, увођење и замену електро и водоводних инсталација и других радова неопходних за завршетак градње или адаптацију.

Председник општине Мионица Бобан Јанковић потписао је уговор са породицама Белошевић и Радивојевић.

Континуирано спроводимо програм за стамбено збрињавање породица интерно расељених и избеглих лица. Свака породица у нашој општини нам је подједнако важна.

Белошевићи и Радивојевићи су вредни и честити људи, и сигуран сам да ће им ова помоћ много значити. Захвалан сам Комесаријату за избеглице и расељена лица Републике Србије са којима имамо добру сарадњу и успешно реализујемо пројекте, а све у циљу квалитетнијег живота наших грађана-истакао је Јанковић.

Прогам се реализује у оквиру програма Побољшање услова становања интерно расељених лица који спроводе општина Мионица и Комесаријат за избеглице и расељена лица Републике Србије.

Крајем прошле године, кроз пројекат Побољшање услова становања избеглих лица, грађевински материјал у вредности од 900 хиљада динара добиле су и две избегличке породице на територији општине Мионица.