fbpx

 

Бесплатни уџбеници за мионичке прваке

Општина Мионица ће и ове године набавити бесплатне комплете уџбеника за своје прваке. Ова одлука је донета на предлог председника општине Мионица Бобана Јанковића.

udzbenici 3 n1

Први пут прошле године донели смо одлуку да свим мионичким првацима обезбедимо бесплатне уџбенике, што се показало као добра пракса јер је набавка књига велика финансијска ставка за родитеље. Прваци ће комплете књига добити првог дана школске године чиме ћемо им на најлепши начин честитати полазак у школу и пожелети пуно успеха у будућемо образовању. - поручио је Јанковић.

У школске клупе ове године ће на територији мионичке општине по први пут сести укупно 119 првака. Општина Мионица ће обезбедити 104 комплета уџбеника, док 15 малишана добија бесплатне књиге од Министарства просвете, науке и технолошког развоја као треће дете или социјално угрожена категорија.

Поред набавке уџбеника за прваке, обезбеђени су бесплатан превоза ученика, бесплатан улазак на базене СРЦ ''Лепеница'' за основце током летње сезоне и наградна путовања за најбоље ученике. Овим и многим другим активностима мионичка локална самоуправа активно спроводи пројекат унапређења услова образовања.

BESPLATNI UDŽBENICI ZA MIONIČKE PRVAKE Prvi put prošle godine doneli smo odluku da svim mioničkim prvacima obezbedimo...

Posted by Boban Janković on Sunday, June 10, 2018

ОБЕЛЕЖЕН ДАН СРЕДЊЕ ШКОЛЕ ''МИОНИЦА''

downloads1 2

Пригодним програмом, Средња школа ''Мионица'' је на празник словенских просветитеља Ћирила и Методија 24. маја обележила Дан школе. Након поздравне речи председника општине Мионица Бобана Јанковића и директорке Школе Катарине Чарапић, уследио је уметнички програм који су осмислили средњошколци и њихови професори, а потом су уручене похвалнице средњошколцима и менторима за успехе на разним такмичењима и смотрама знања, као и овдашњем Центру за образовање и развој и ОШ ''Милан Ракић'' Мионица за успешну сарадњу на пројекту ''Здрава храна за сваког малишана''.

Мионичка средњошколска установа је основана пре 9 година и верификована је у два подручја рада, економија, право и администрација и трговина, туризам и угоститељство. У складу са стратегијом развоја Општине, Средња школа ''Мионица'' у последње две године уписује туристичке техничаре на четворогодишње школовање и куваре и конобаре на трогодишње, а тренутно се образује и једно одељење финансијских техничара. За наредну школску годину у плану је упис 60 ученика и то једног одељења туристичких техничара и једног одељења кувара и конобара.

ЦЕНТАР АКРЕДИТОВАН ЗА СТРУЧНО УСАВРШАВАЊЕ

CORM siroka

Министарство државне управе и локалне самоуправе је објавило Јавни позив за акредитацију правних лица за реализацију програма стручног усавршавања запослених у јединицама локалне самоуправе по ком је Центар за образовање и развој општине Мионица конкурисао и добио решење о акредитацији правног лица за реализатора програма стручног усавршавања запослених у јединицама локалне самоуправе испуњавајући све услове за акредитацију.

Процес акредитације спроводи Министарство државне управе и локалне самоуправе а подржава пројекат “Управљање људским ресурсима у локалној самоуправи”, који финансирају Европска унија и Савет Европе.

 

ОКРУЖНА СМОТРА ''ПЕСНИЧЕ НАРОДА МОГ'' ОДРЖАНА У МИОНИЦИ

Домаћин овогодишње Окружне смотре рецитатора ''Песниче народа мог'' био је мионички Културни центар у чијој се великој сали за пласман на републичку смотру јуче такмичило осамдесет троје најбољих рецитатора из свих шест општина Колубаре у категоријама млађег, средњег и старијег узраста. Наступ на републичкој смотри обезбедили су само победници такмичења у Мионици, тако да је жири кога су чинили глумци Милица Јаневски, Стефан Трифуновић и Марко Савковић имао веома захтеван задатак. Прво место у узрасту ученика од првог до четвртог разреда основне школе припало је Дуњи Јовановић из ОШ ''Андра Савчић'' Ваљево, најбољи рецитатор код ученика од петог до осмог разреда основне школе је према одлуци жирија Богдан Протић из ОШ ''Сестре Илић'' Ваљево, а код средњошколаца прво место и пласман на завршно такмичење је обезбедила ученица лајковачке Средње школе ''17. септембар'' Ивана Лукић. Такмичење је организовано под покровитељством општине Мионица која је обезбедила пригодне награде за по првих пет рецитатора из сваке узрасне категорије

.img 6406

ВЛАЈКО ЈОВАНОВИЋ АПСОЛУТНИ ПОБЕДНИК ТАКМИЧЕЊА ХАРМОНИКАША У ЛЕТОНИЈИ

Тринаестогодишњи Влајко Јовановић из Толића, ученик четвртог разреда хармонике Средње музичке школе ''Живорад Грбић'' из Ваљева у класи проф. Душице Тимотић, освојио је Гран при на 16. Међународном такмичењу хармоникаша које је прошле седмице одржано у Даугавпилсу у Летонији. Титулу апсолутног победника Влајко је заслужио у конкуренцији 152 учесника. Овом успеху, суперталентовани ученик шетог разреда ОШ ''Милан Ракић'' из Мионице придодао је и титулу победника категорије на недавно одржаном 10. Фестивалу хармоникаша у Угљевику у Републици Српској са освојених 96,5 поена.

vlajko jovanovic

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту

  

Свиђа вам се оно што видите?

Пратите нас на друштвеним мрежама...