OБАВEШТЕЊЕ ЗА ПОЧЕТАК РАДА РЕСТОРАНА И КАФИЋА

Штаб за ванредне ситуације општине Мионица обавештава грађане да од 04.маја 2020. почињу са радом ресторани, кафане и кафићи.

Штаб за ванредне ситуације општине Мионица препоручује, како угоститељима тако и гостима, да сви морају примењивати мере превенције у циљу спречавање ширења и смањења ризика болести.

1. Гост мора да прође кроз подну дезо баријеру (може да буде, влажна или сува)
2. За госта на улазу мора да постоји дезинфекционо средство за руке на бази алкохола-гел, прскалица ручна, влажне марамице.
3. У затвореном простору на 1 госта 3,5 м2 и једно седеће место, на отвореном на 1 госта 2,5 м2 и једно седеће место ( до сада по закону је гост на 1,5 м2)
4. На месту предвиђеном за госта потребно је да буде средство за дезинфекцију руку,
5. У тоалетима за госте пожељно је да стоје бесконтактни дозер за руке и убрусе
6. Гости не морају да имају рукавице и маске јер пију пића или једу, а дезинфиковали су се при уласку.

Поред гостију и угоститељски радници морају стриктно поштовати следећа правила:

1. Угоститељски објекти морају да имају дезо баријере (суве или влажне), на персоналном улазу, улазу у производни део, на улазу у услужни део.
2. Добављачи обавезно при испоруци да прођу основну дезинфекцију /обуће и руку/ средствима на бази алкохола.
3. Угоститељски радници обавезно да, робу који су примили, дезинфикују /испрскати са дезинфекционим средством на бази алкохола, затим извадити из транспортног паковања; (то паковање одмах одложити у ђубре); робу дезинфиковати и правилно складиштити.
4. Угоститељски радници који су у сервисном и производном делу за време рада морају да имају заштитне маске преко носа - уста, рукавице.
5. Хигијену обуће вршити са алкохолним дезинфекционим средством за раднике у сервисном делу.
6. Радници у сервисном и производном делу су обавезни да раде у униформама које су правилно хигијенски чисте, уз обавезно свакодневно облачење нове униформе /опране на 90 степени, испеглане пеглом или воденом паром.