Мишићеви Дани
Концерт на тргу
Мишићеви Дани
КУД "Кондир"
Мишићеви Дани
Лексингтон Бенд
Мишићеви Дани
Победници турнира
Мишићеви Дани
Витешке борбе у порти
Мишићеви Дани
Маскенбал
Мишићеви Дани
У Центру Мионице
Мишићеви Дани
Полагање венаца
Мишићеви Дани
Маскенбал
   

Питајте Председника  

   

Документи  

   

Временска прогноза  


33°C

Mionica

humidity:41%
Thursday 20°C  /  34°C
Friday 20°C  /  34°C
Saturday 18°C  /  34°C
Sunday 17°C  /  33°C
   

Курсна Листа Народне Банке Србије  

   
   

Вести

Thumbnail ''Врујачки извори''   Фото:Посетиоце Сабора поздравио председник општине Мионица Бобан Јанковић Удружење ''Завичајно друштво Врујци'' је у суботу по 11. пут организовало Сабор народног стваралаштва ''Врујачки извори''. Покровитељ Сабора је била општина Мионица, а ''Врујачки извори'' су и ове године одржани на платоу испред Дома здравља у Бањи Врујци.
Thumbnail У припреми нови Закон о рударству Председник општине Мионица Бобан Јанковић је у Београду разговарао са министром рударства и енергетике Владе Републике Србије Александром Антићем и његовим најближим сарадницима о рудним ресурсима у мионичкој општини и актуелној ситуацији када је у питању експлоатација минералних сировина и геотермалних ресурса. Министар Антић је том приликом указао да ће се нови Закон о рударству и геологији ускоро наћи пред Парламентом и да ће између осталог третирати и питање регулисања накнаде за коришћење ових ресурса која делом припада и локалним самоуправама на чијој се територији врши експлоатација. Фото: Бета
''ВРУЈАЧКИ ИЗВОРИ'' У СУБОТУ
четвртак, 30 јул 2015
Thumbnail Фото: Са прошлогодишњих ''Врујачких извора'' Удружење ''Завичајно друштво Врујци'' у суботу 1. августа по 11. пут  организује Сабор народног стваралаштва ''Врујачки извори''. Покровитељ Сабора је општина Мионица, а програм ће се и ове године одржати на платоу испред Дома здравља у Бањи Врујци према следећој сатници:
Thumbnail О унапређењу рада Основног суда     Слика: Обраћање министра Селаковића на ''Мишићевим данима 2015'' Председник општине Мионица Бобан Јанковић се у Београду састао са министром правде Владе Републике Србије Николом Селаковићем. Поред разговора о унапређењу рада Основног суда у Мионици, министар правде је председнику мионичке општине изнео занимљиву идеју. Реч је о успостављању специфичне врсте партнерства локалних самоуправа у којима су рођене велике српске војводе из Првог светског рата Живојин Мишић, Степа Степановић и Радомир Путник у циљу реализације заједничких пројеката. Селаковић је иначе добитник Плакете са грбом општине Мионица Мионица за 2015. годину, коју овдашња локална самоуправа сваке године додељује за унапређење и развој општине Мионица. Министру Селаковићу је ово признање уручено на управо завршеним ''Мишићевим данима''.
Thumbnail Очекује се да ће током дана снабдевање ових подручја бити нормализовано Због кварова на водоводној мрежи код стамбене зграде у Улици Јове Алексића и у селу Вртиглаву, мештани Вртиглава и мионичке Улице Јове Алексића до раскрснице на обилазници су тренутно искључени из система водоснабдевања. Екипе ЈКП ''Водовод Мионица'' су на терену где отклањају кварове и очекује се да ће у току дана доћи до нормализације у снабдевању ових подручја.
Thumbnail Спортски савез општине Мионица је у складу са чланом 137. Закона о спорту („Службени гласник РС”, бр. 24/11 и 99/11), чл. 5 Уредбе о средствима за подстицање програма или недостајућег дела средстава за финансирање програма од јавног интереса које реализују удружења („Службени гласник РС”, бр. 8/12 и 94/13) и Одлуком о буџету општине Мионица за 2015.годину, број 400-38/2015, данас расписао Јавни конкурс за финансирање програма удружења у области спорта. Услове Јавног конкурса и комплетну конкурсну документацију можете преузети овде.
Thumbnail Рекордан одзив   Фото: Са пункта за пријављивање добровољних давалаца      Црвени крст Мионице је у сарадњи са Институтом за трансфузију крви Србије-Београд спровео летњу кампању добровољног давалања крви у Мионици, а према подацима из овдашње хуманитарне организације добровољни даваоци мионичког краја се одавно нису одазвали у овако великом броју. Наиме, драгоцену течност је након обавезне контроле здравственог стања дало 65 грађана, од 84-оро колико се пријавило за акцију. Радује и податак да је овом приликом чак 22 грађана први пут дало крв. Добром одзиву су знатно допринели и волонтери који су имали задатак како да промовишу акцију дељењем пропагандног материјала, тако и да се ''нађу при руци'' медицинској екипи и добровољним даваоцима.
Thumbnail Одобрена набавка цистерне за воду Због тропских температура и повећане потрошње воде из водоводног система општине Мионица, по хитном поступку је реаговао Општински штаб за ванредне ситуације који је донео Одлуку о набавци хоризонталног резервоара са легама за воду-цистерне запремине 8 хиљада литара за потребе ЈКП ''Водовод Мионица''. Цистерна ће бити постављена на теретно возило овог предузећа и биће коришћена за мобилно снабдевање најугроженијих подручја . Средства за набавку резервоара за воду су обезбеђена из текуће буџетске резерве буџета општине Мионица. 
Thumbnail   На основу резултата теренске контроле стручне службе ЈКП ''Водовод'' Мионица, утврђено је да грађани ненаменски троше воду са водоводног система општине Мионица. У складу са тим председник општине Мионица је донео Одлуку којом се налажу мере штедње у коришћењу воде свих корисника који се снабдевају из система ЈКП ''Водовод Мионица'' у циљу обезбеђивања континуитета у испоруци воде, као и одржавања потребног нивоа задовољавања потреба корисника.   
Thumbnail Поводом Дана општине Мионица који се обележава на дан рођења војводе Живојина Мишића, синоћ је у клубу Културног центра приређен свечани коктел. Коктелу су присуствовали руководиоци локалне самоуправе на челу са председником општине Мионица Бобаном Јанковићем, одборници Скупштине општине, чланови Општинског већа, као и директори јавних предузећа, буџетских и васпитно-образовних установа са подручја мионичке општине.    
   

Корисни линкови  

 

   
 
   

   

Галерија

   
© Opština Mionica