МИНИСТАР УДОВИЧИЋ ОБИШАО ЗАВРШНЕ РАДОВЕ НА СПОРТСКОЈ ХАЛИ

udovicic 1

Министар омладине и спорта Вања Удовичић је данас са председником општине Мионица Бобаном Јанковићем, првим човеком Рукометног савеза Србије Божидаром Ђурковићем и државним секретарима Министарства омладине и спорта Предрагом Перуничићем и Дарком Станићем обишао завршне радове на изградњи спортске хале у Мионици.

udovicic 3

Место које је до прошле године за Мионицу било синоним за опасност и ругло, за лажна обећања многих, остављено ван сваке намене још од 1993. године, а при том се налази поред две школе које похађа око 800 ђака, за највише три месеца биће једна од најсавременијих спортских хала. Стављањем у функцију спортске хале, сређивањем спортских терена и школског простора, Мионица али и цео Kолубарски округ ће добити спортски центар који ће користити и спортисти и ученици и у којем ће се одржавати велика такмичења. Желимо да Мионица постане још један у низу центара за спорт у нашој земљи, да рукомет у њој добије свој Национални тренинг центар, али и да створимо услове за друге спортове, укључујући одбојку и кошарку, јер нам је циљ да спортисти из целе земље и региона долазе у Мионицу - рекао је министар Удовичић.

udovicic 9

Уз помоћ Владе Републике Србије и Министарства омладине и спорта приводе се крају радови на највећем и најсавременијем инфраструктурном објекту у области спорта у нашој општини и Колубарском округу. Завршетком радова на спортској хали и реализацијом пројекта Националног тренинг центра за рукомет, Мионици је отворен пут за организацију великих спортских догађаја и постаће место окупљања многобројних спортиста и рекреативаца. Реализација овог пројекта је значајна и за локално становништво које ће добити нове квалитетне и разноврсне спортске садржаје -нагласио је председник општине Мионица Бобан Јанковић.

udovicic 4

Укупна површина хале је 2.900 квадратних метара, а њен максимални капацитет је око 2.800 гледалаца. Цео пројекат биће урађен према ИХФ и ФИБА нормама за одигравање међународних утакмица.

Захваљујем се Влади, општини Мионица и посебно министру Удовичићу што је препознао колики значај за рукомет има изградња Националног тренинг центра за рукомет на који тај спорт чека деценијама.Уз сву масовност и традицију коју рукомет у Србији има, обезбеђењем једне овакве рукометне базе добиће се најбољи могући услови за континуиране припреме наших спортиста и одигравање званичних домаћих и међународних утакмица - истакао је овом приликом председник Рукометног савета Србије Божидар Ђурковић.

 

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту