Бања Врујци међу најтраженијим дестинацијама за ваучере

img 1

Бисер Мионице Бања Врујци један је од најтраженијих туристичких атракција показује заинтересованост грађана за ваучере за одмор у Србији.Влада је ребалансом буџета определила још 100 милиона динара за подршку домаћем туризму, односно 20 000 ваучера за одмор у Србији.Пријаве су почеле 10. маја и трајаће до 15. октобра. Ваучери ће смањити трошкове смештаја грађана, за максимално 5.000 динара када одмор проводе у једном од пријављених туристичких објеката.

dji 0160


Очекујемо велико интересовање туриста и ове године за Бању Врујци, имајући у виду да је управо ова дестинација већ годинама међу најтраженијима за ваучере. Код нас су припреме за нову туристичку сезону увелико у току и наше госте очекују бројне новине -рекао је Бобан Јанковић, председник општине Мионица.

dsc 1326 hdr 1

У фебруару ове године потрошено је већ 100.000 ваучера. Због великог интересoвања Влада и ресорно министарство одобрили су додатних 20 000 ваучера.
Грађани се могу пријавити у ЈП „Пошта Србије“ широм наше земље, а ваучери се могу искористити до 20. новембра ове године.Јанковић је нагласио значај ваучера јер ће у многоме помоћи свим угоститељима који раде са мањим капацитетима током пандемије.

Мере које је донела Влада и Министарство туризма за подршку домаћем туризму су од вишеструког значаја. Наши грађани ће летовати у Србији, а наши угоститељи успешно пословати током сезоне. Верујем да ће становници из свих делова Србије посетити нашу Мионицу и уживати у богатој туристичкој понуди-казао је Јанковић.

dji 0048

Туристички објекти у општини Мионица располажу са 1158 лежајева, а регистровано је 92 категорисанa објеката за смештај. Према статистичким подацима из 2020. године општину Мионицу је посетило 8 388 туриста.

 

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту