КРЕАТИВНА ЧАРОЛИЈА

Позивамо вас на 12.међународни фестивал дечјег филмског, драмског, литерарног и ликовног стваралаштва "КРЕАТИВНА ЧАРОЛИЈА" који ће се одржати 28-29.маја 2016. у бањи Врујци. Очекујемо децу и наставнике из 12 држава којима ће домаћини бити ученици и наставници мионичке општине. Оргнизатор фестивала је Удружење грађана КРЕАТИВА-креативно образовање, а домаћини фестивала су ОШ "Милан Ракић" Мионица и Средња школа "Мионица". Ове године УГ Креатива реализује фестивал уз подршку Министарства просвете, науке и технолошког развоја и Министарства културе и информисања, а уз сарадњу са Удружењем за културни развој из Цеља из Словеније.

Велики пријатељи фестивала и ове године су Општина Мионица, Издавачка кућа Клет, ВодаВода, Хотел Врујци и МЗ Бања Врујци.

Међународни фестивал дечјег стваралаштва „Креативна чаролија“ организује се дванаест година као догађај који повезује децу, ученике, наставнике и васпитаче из земље и иностранства развијајући и заговарајући идеју креативног образовања кроз игру и уметнички израз. Министарство просвете, науке и технолошког развоја, тај фестивал уврстило је у Календар смотри и такмичења, додељујући међународни карактер.

Идеја фестивала је да на једном месту окупи даровите ученике и наставнике који својим стваралаштвом значајно утичу на промену и развој парадигме образовања, темељећи своје стварање на филозофији креативног образовања.

Фестивал има четири такмичарске категорије за ученике, и то: ликовно, литерарно, драмско и филмско стваралаштво.

Особеност фестивала је у томе да подстиче и развија и наставничко стваралаштво кроз такмичење за најоригиналније наставно средство и најбоље осмишљену подстицајну средину за учење.

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту