ОБЕЛЕЖЕНА 76. ГОДИШЊИЦА ОСЛОБОЂЕЊА МИОНИЦЕ У ДРУГОМ СВЕТСКОМ РАТУ

 

Пригодним програмом у клубу Културног центра данас је обележенa 76. годишњица ослобођења Мионице у Другом светском рату у знак сећања на догађаје од 11. септембра 1944. године, када су борци Шесте личке и Осме црногорске бригаде на овом простору успешно извели војну операцију против окупатора. Уметнички део програма обележио је наступ глумца Предрага Коларевића и пројекција делова документарних филмова о Другом светском рату, а поздравне речи присутнима су упутили председник општине Мионица Бобан Јанковић и председник Удружења пензионера „Војвода Мишић“ из Мионице Радиша Станковић.

- Не смемо заборавити све жртве које су пале у борби против окупатора и зато је важно сваке године обележити овај дан. Победа над фашизмом и период који је уследио је обележен стварањем државе која је била оличење европских вредности. Поштујући те вредности, угледајмо се на време иза нас како би стварали бољу породицу, бољу заједницу, бољу Мионицу, бољу Србију-рекао је Јанковић.

Председник мионичког Удружења пензинера Радиша Станковић је искористио прилику да подсети на историјат обележавања 11. септембра. Такође је нагласио да је од завршетка Другог светског рата прошло много година и да је дошло крајње време да превазиђемо поделе из тог периода и да заједничким снагама кренемо у грађење боље будућности.

Делегације општине Мионица и Удружења пензионера су у јутарњим часовима дположиле венце на неколико спомен обележја посвећених Другом светском рату на територији Општине.

 

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту