ФИСКАЛНЕ ПОГОДНОСТИ ЗА ПРЕДУЗЕТНИКЕ

mali grb mionice
Штаб за ванредне ситуације општине Мионица обавештава предузетнике са територије општине Мионица, да по новој Уредби Владе Републике Србије су прописане следеће економске мере-фискалне погодности у циљу ублажавања економских последица насталих услед болести COVID-19 :

Предузетник и предузетник пољопривредник који порез и доприносе на приход од самосталне делатности плаћа самоопорезивањем, а није се определио за исплату личне зараде, право на одлагање доспелости за плаћање аконтација пореза и доприноса на приход од самосталне делатности, као и одлагање плаћања ових обавеза, остварује сходном применом правила која се односе на одлагање доспелости за плаћање и одлагање плаћања аконтација пореза на добит за правна лица из уредбе.

Предузетник и предузетник пољопривредник одлагање доспелости за плаћање пореза и доприноса на зараде и накнаде зарада својих запослених као и одлагање плаћања ових обавеза остварују сходном применом правила која се односе на правна лица у вези са одлагањем доспелости за плаћање и одлагањем плаћања пореза и доприноса на зараде и накнаде зараде.

Предузетник и предузетник пољопривредник који порез на приход од самосталне делатности плаћају самоопорезивањем, а определили су се за исплату личне зараде, право на одлагање доспелости за плаћање аконтација пореза на приход од самосталне делатности, као и одлагање плаћања ових обавеза, остварују сходном применом правила која се односе на одлагање доспелости за плаћање и одлагање плаћања аконтација пореза на добит правних лица.

Предузетник и предузетник пољопривредник одлагање доспелости за плаћање пореза и доприноса на личну зараду, као и на зараде и накнаде зарада својих запослених и одлагање плаћања ових обавеза остварују сходном применом правила која се односе на правна лица у вези са одлагањем доспелости за плаћање и одлагањем плаћања пореза и доприноса на зараде и накнаде зараде.

Предузетницима паушалцима се одлаже доспелост за плаћање обавеза по основу аконтација пореза и доприноса на приход од самосталне делатности за месец март, април и мај 2020. године за 4. јануар 2021. године и одлаже плаћање ових обавеза на 24 једнаке месечне рате, без плаћања камате, за време трајања одлагања плаћања дугованог пореза.

Предузетник паушалац одлагање доспелости за плаћање пореза и доприноса на зараде и накнаде зарада својих запослених и одлагање плаћања ових обавеза остварује сходном применом правила која се односе на правна лица у вези са одлагањем доспелости за плаћање и одлагањем плаћања пореза и доприноса на зараде и накнаде зараде.

Поступак и начин одлагања плаћања дугованог пореза и доприноса ближе уређује министар надлежан за послове финансија.

Штаб за ванредне ситуације општине Мионица,Локална пореска администрација и Управа прихода ће пружити свим предузетницима неопходну стручну помоћ.

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту