ОБУКА НОВИХ ВОЛОНТЕРА

sastanak volontera1

Данас у 13 часова је почела обука нове групе волонтера за пружање помоћи остетљивим групама становништва на територији општине Мионица за време трајања ванредног стања.

На почетку обуке волонтерима се обратио командант Штаба за ванредне ситуације општине Мионица Бобан Јанковић, који је нагласио да су волонтери део Штаба који обавља најважнију услугу када су у питању наши суграђани. Јанковић је изразио задовољство што је број волонтера на територији општине Мионица из дана у дан све већи, а учеснике обуке позвао да дисциплиновано и одговорно обављају поверене задатке.

Обуку су спровели представници Црвеног крста Мионица, где је посебан акценат стављен на правилно коришћење заштитне опреме у циљу самозаштите и заштиту особа којима се пружа помоћ.

sastanak volontera3

Штаб је за потребе рада волонтерима обезбедио одговарајуће просторије у Мионици у бившим канцеларијама Републичког фонда здравственог осигурања. У циљу заштите, за све волонтере су обезбеђене заштитна опрема и средства за дезинфекцију, као и прслуци и качкети како би били препознатљиви.

Волонтери могу бити само лица старија од 18 година, а сви заинтересовани се могу се јавити на телефон Кол центра општине Мионица 0800 50 50 55.

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту