Изградња Регионалне депоније ,, Каленић“

Данас је у Обреновцу одржана прва седница Скупштне Регионалне депоније “Каленић” на којој су присуствовали су представници градова и општина Колубарског и Мачванског региона, а општину Мионица су представљали Председник Општине Мионица Бобан Јанковић и његов заменик Милован Лекић.

Очекује се да ће радови на изградњи депоније ,, Каленић“ почети 2017. године, а цео пројекат, као “најпотпунији у држави”, је подржао Министар пољопривреде и заштите животне средине, господин Бранислав Недимовић.

- Овај пројекат је значајан са аспекта екологије и здравља, јер решава један од великих проблема са којима се суочавамо и од суштинског је значаја за општине Колубарског и Мачванског округа-изјавио је председник општине Мионица, Бобан Јанковић.

Изградња Регионалне депоније ,, Каленић“, на којој ће се одлагати и прерађивати комунални отпад из 11 општина укључијући и Мионичку, је од виталне важности пошто ће обезбедити дугорочно решење за хронични проблем на нашем подручју. На депонији ће бити изграђен и центар за рециклажу, а планиране су и трансфер станице у Ваљеву, Обреновцу, Лазаревцу и Коцељеви. У Ваљеву би се прикупљао отпад из Мионице и Осечине.

 

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту