ПРЕДЛОЖЕНЕ ОЛАКШИЦЕ ЗА ПРЕДУЗЕТНИКЕ

 Основцима бесплатно купање у Прибарама

Општинско веће општине Мионица је на својој тридесетој седници утврдило предлог Одлуке о изменама и допунама Одлуке о локалним комуналним таксама у делу који се односи на таксу за коришћење простора на јавним површинама или испред пословних просторија у пословне сврхе, који је достављен Скупштини на разматрање и усвајање.

Слика: Са тридесете седнице Општинског већа

Предложено је да се износ ове таксе умањи за 50 процената и да се плаћа сразмерно времену коришћења по сваком целом или започетом квадратном метру заузетог пословног простора дневно према већ утврђеним зонама. Поред тога, предложено је да се такса за време трајања манифестације ''Мишићевих дана'' не увећава и да се одобри репрограм дуга приватних предузетника на име неплаћених локалних комуналних такси на период од 24 месеца. Предлог је утврђен на основу закључака донетих на јавној расправи коју је са овдашњим привредницима организовало руководство локалне самопураве на челу са председником Општине Бобаном Јанковићем.
На овој седници је донета и Одлука да се свим ученицима Основних школа ''Милан Ракић'' Мионица и ''Војвода Живојин Мишић'' Рајковић за текућу купалишну сезону одобри бесплатан улаз на базене СЦ ''Лепеница'' Прибаре.
- Желимо да наше основце наградимо за труд и резултате које су постигли током школске године и подстакнемо их да у наредном периоду буду још бољи. То је најмање што за њих можемо да урадимо-нагласио је овим поводом председник општине Мионица Бобан Јанковић.
Спортски центар ''Лепеница'' је био тема још једне тачке дневног реда, с обзиром да је Веће донело Одлуку да се послови у угоститељском објекту на овом купалишном комплексу у Селу Мионици повере Културном центру Мионица, чији би Клуб ускоро требао да се привремено затвори због предстојеће реконструкције Велике сале.
Општинско веће је у даљем раду донело Одлуку о покретању поступка давања у закуп зграде Територијалне одбране у Селу Мионици за коју постоји интересовање иностраних инвеститора и покренуло иницијативу за инвестиционо опремање и одржавање објеката у јавној својини општине Мионица за потребе потенцијалних инвеститора. Такође, донета је и Одлука о финансирању дезинфекције и дезинсекције објеката у којима се држе говеда на подручју Општине из средстава буџета у складу са препоруком Министарства пољопривреде и заштите животне средине, чиме се мионичка локална самоуправа придружила напорима у спречавању ширења болести нодуларног дерматитиса.

Одлуке са већа можете у целости погледати овде.

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту