СКУПШТИНА ОПШТИНЕ УСВОЈИЛА РЕБАЛАНС БУЏЕТА

Скупштина општине Мионица је на својој 16. седници усвојила Одлуку о изменама и допунама Одлуке о буџету општине Мионица за 2017. годину, према којој се укупни текући приходи и примања планирају у износу од 703,68 милиона динара. Образлажући предлог , начелница Одељења за финансије Општинске управе Кристина Чарапић је нагласила да је ребаланс буџета инициран новим пројектом ''Школица живота'' Фондације Новак Ђоковић у износу од 1,5 милиона динара, уговором који је Општина закључила са Комесаријатом за избеглице и миграције Републике Србије за финансирање побољшања услова становања породица интерно расељених и избеглих лица кроз куповину сеоског домаћинства и једнократне помоћи у грађевинском материјалу, али и изменама у позицијама које се односе на пројекте водоснабдевања.

skupstina

Усвојени ребаланс је иницирао прихватање измена Финансијског плана ЈКП ''Водовод'' Мионица за текућу годину, којим се приходи овог предузећа планирају у износу од 129,5 милиона динара. На овој седници је у складу са сагласношћу Државне ревизорске институције донета Одлука о одобравању екстерне ревизије завршног рачуна општине Мионица за претходну годину. Усвојен је и Програм коришћења средстава буџетског фонда за заштиту животне средине за територију Општине за 2016. годину на који је претходно сагласност дало Министарство пољопривреде и заштите животне средине. За ову намену у буџету су опредељена средства у износу од 13,5 милиона динара. Највише средстава се планира за реконструкцију водоводне мреже са заменом азбестног цевовода, шест милиона динара, за набавку опреме за организовано управљање отпадом 1,7 милиона, за учешће у инвестицији изградње регионалног центра за управљање отпадом ''Каленић'' и за израду локалних, акционих и санационих планова и пројеката планира се по милион динара, док се уклањање дивљих депонија планира 700.000 динара.

Скупштина је у даљем раду усвојила сет одлука које се односе на прибављање непокретности у јавну својину општине Мионица ради изградње резервоара за снабдевање водом за пиће у селима Кључ, Толић, Санковић, Шушеока, Ђурђевац и Клашнић. Такође, именована је Комисија за планове, за вршиоца дужности директора Библиотеке ''Милован Глишић'' на период од 6 месеци постављена је Весна Марковић, а дата је и сагласност на именовање председника и чланова Управног и Надзорног одбора Заједничког центра за социјални рад ''Солидарност'' за општине Љиг, Лајковац и Мионица.

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту