СКУПШТИНА ОПШТИНЕ УСВОЈИЛА БУЏЕТ ЗА 2017. ГОДИНУ

Одборници Скупштине општине Мионица су на седници одржаној у петак усвојили Одлуку о буџету Општине за 2017. годину, према којoj су текући приходи и примања предвиђени у износу од 783,56 милиона динара. Председник општине Мионица Бобан Јанковић је обраћајући се присутнима рекао да је буџет за наредну годину амбициозан, али да сматра да се ако се желе постићи одређени циљеви мора бити амбициозан.

_auto_generated_thumb_

Иако је ова година за општину Мионица једна од најуспешнијих по питању инвестиција у инфраструктуру, верујем да ће наредна бити још боља. У 2016. години је само у водоснабдевање уложено 85 милиона динара. Асфалтирано око 12 километара путева, где је од посебног значаја пут за родну кућу војводе Мишића у Струганику који је у потпуности урађен из средстава Републике Србије. Уз помоћ Канцеларије за јавна улагања обновљени су мостови у Ђурђевцу, Рајковићу, Горњем Лајковцу, Брежђу и Санковићу, клизишта на путу за Козомор, у Паштрићу, Осеченици и Крчмару, потуно је реновирана школа у Рајковићу, замењен је кров на школи у Буковцу, изведени су радови на санирању школе у Дучићу и фискултурне сале у Козомору и још пуно тога. Општина Мионица има најмању незапосленост у Колубарском округу, али то није довољно. Планирамо да направимо корак напред и локалну самоуправу изведемо из четврте групе општина по развијености, као и да смањимо удео републичких трансфера у укупним приходима општинског буџета. У 2017. ћемо наставити са инвестицијама у инфраструктуру. Већ почетком године би требало да крену активности на завршетку Хале спортова, у водоснабдевање ћемо уложити 60 милиона динара, реновираћемо школе, али велики акценат ће бити стављен на обезбеђивање нових радних места, подизање пољопривреде на здраве ноге, улагање у туризам, културу и образовање-рекао је Јанковић.

Детаљно образложење предлога буџета дала је начелница Одељења за финансије Кристина Чарапић, која је између осталог навела да је у буџету планирано 20 капиталних пројеката који ће се финансирати како из буџетских прихода, тако и од донација осталих нивоа власти, издвајајући завршетак радова на изградњи Спортске хале у Мионици, изградњу доводног цевовода Јездинац-Рајковић, водовода за Кључ и део Толића и пројекте инвестиционог одржавања-повећања енергетске ефикасности објеката ЈКП ''Водовод Мионица'' и будућег Општинског услужног центра.
Пре усвајања Одлуке о буџету, Скупштина је на предлог председника Општине за члана Општинског већа изабрала Слободана Ковачевића из Села Мионице. На овој седници су усвојени и Програм пословања и финансијски план ЈКП ''Водовод Мионица'' 2017. годину, као и Програми одржавања хигијене јавних површина у Вароши Мионица и Бањи Врујци за исти период. Одборницима се по овим тачкама дневног реда обратио директор ''Водовода'' Миливоје Павловић, који је осврнувши се на пословање у години на измаку истакао да се захваљујући инвестицијама после много година водоснабдевање на подручју Општине одвијало без икаквих рестрикција. Он је такође констатовао да је у 2017. учешће средстава оснивача у укупним приходима предузећа знатно мање у односу на претходну годину.
Скупштина је у даљем раду донела Одлуку о изменама и допунама Одлуке о правима и услугама у социјалној заштити која се финансирају из буџета општине Мионица у вези могућности остваривања права на једнократну помоћ за оверу здравствене књижице за грађане који се изненадно или тренутно нађу у стању социјалне потребе. Именовани су овлашћени представници општине Мионица у Скупштину привредног друштва ''ЕКО-ТАМНАВА'' д.о.о. Уб и Управни одбор Центра за образовање и развој ''Мионица'', а донете су и Одлуке о поверавању послова обављања комуналне делатности на подручју општине Мионица и о преузимању права, обавеза и послова Општинске дирекције која је недавно престала са радом на општину Мионица.

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту