ЈУЧЕ ОДРЖАНА СЕДНИЦА ОПШТИНСКОГ ВЕЋА-ПРЕДЛОЖЕН РЕБАЛАНС БУЏЕТА

Већници општине Мионица су на јучерашњој седници утврдили предлог Одлуке о изменама и допунама Одлуке о буџету Општине за 2016. годину, који је упућен Скупштини општине на разматрање и усвајање. Овим, трећим по реду предлогом ребаланса, укупни текући буџетски приходи и примања су планирани у износу од 643,68 милиона динара, што подразумева чиме се буџет увећава за 26,24 милиона динара.

Највеће измене у буџетским позицијама се предлажу у оквиру капиталних инвестиција. Наиме, општина Мионица је учествовала у Јавном позиву за доделу средстава за унапређење енергетске ефикасности, на којем је крајем септембра Министарство рударства и енергетике мионичкој локалној самоуправи доделило средства за инвестиционо одржавање објекта ЈКП ''Водовод Мионица''. Укупна вредност пројекта је 8,2 милиона динара, при чему је удео Министарства 70%, а Општине 30 одсто. Основа ребаланса је и потписан уговор о изради Програма комасације за Село Мионицу, Санковић и Радобић у вредности од 800.000 динара, уз учешће Министарства пољопривреде и заштите животне средине и локалне самоуправе у односу 75:25 одсто. Такође, општина Мионица планира да учествује и на Јавном позиву за енергетску ефикасност и за зграду бившег војног одсека, те је у предлог уврштена и ова позиција у износу од 7,3 милиона динара, док се за потребе Плана детаљне регулације за брану и вишенаменску акумулацију ''Струганик'' на реци Рибници планира увећање постојеће позиције са 2 на 5 милиона динара. У вези са овим предлогом утврђен је и предлог измена и допуна Програма пословања ЈП ''Дирекција за уређење и изградњу општине Мионица'' за текућу годину.
Општинско веће је у даљем току седнице између осталог утврдило и предлог Одлуке о изменама и допунама Програма пословања ЈКП ''Водовод Мионица'' у вези са статусном променом припајања ЈКП ''Чистоћа Мионица'' овом предузећу. Одлуке о мерама за заштиту од буке на територији општине Мионица, Одлуке о избору пројеката за доделу бесповратних средстава црквама и верским заједницама за 2016. годину, Решења о именовању Управног одбора Предшколске установе ''Невен'', као и Програма зимског одржавања путева на територији општине Мионица до 31. марта 2017. године које ће на општинским путевима и улицама од ове зиме вршити ЈКП ''Водовод Мионица''.

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту