ОПШТИНСКО ВЕЋЕ УСВОЈИЛО ИЗВЕШТАЈ О ИЗВРШЕЊУ БУЏЕТА

Општинско веће општине Мионица је на својој 37. седници усвојило Извештај о извршењу буџета за период јануар-септембар текуће године. Према усвојеном извештају текући приходи и примања општинског буџета за првих девет месеци 2016. године износе 273,25, текући расходи 269, 87, а буџетски суфицит 3,4 милиона динара.

Већници су на овој седници утврдили и предлог измена и допуна Програма коришћења средстава буџетског фонда за заштиту животне средине за територију општине Мионица за текућу годину. Измене је иницирао повећан прилив средстава од накнаде за заштиту и унапређење животне средине и према предлогу који је упућен Скупштини на разматрање и усвајање планирани приход по овом основу у 2016. ће бити увећан са 5 на 6,5 милиона динара, а тих 1,5 милиона биће опредељено за увећање износа средстава за реконструкцију водоводне мреже са заменом азбестног цевовода са 2,5 на 4 милиона динара. У складу са одредбама Закона о инспекцијском надзору, утврђен је предлог Решења о образовању Комисије за координацију инспекцијског надзора над пословима из изворне надлежности општине Мионица. Предложено је да на челу Комисије, која треба да обезбеди обухватнији и делотворнији надзор, буде заменик председника Општине Милован Лекић. Општинско веће је утврдило и Нацрт Одлуке о организацији и начину обављања ауто-такси превоза, којим се одређују ближи услови за обављање, организација и начин обављања ове делатности на подручју општине Мионица и који ће након јавне расправе бити преточен у предлог Одлуке. Следећи корак у уређивању ове области биће усвајање Програма организовања ауто-такси превоза.
У даљем току седнице су утврђени предлози Одлуке о боравишној такси, Одлуке о изгледу и начину постављања табли о категорији угоститељских објеката у сеоско туристичком домаћинству и домаћој радиности, Одлуке о радном времену угоститељских објеката. Такође, за вршиоце дужности директора мионичког Дома здравља, Културног центра Мионица и Заједничког центра за социјални рад ''Солидарност'' за општине Љиг, Лајковац и Мионица су предложени Александар Мишић, Зоран Миливојевић и Милан Јанићијевић.

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту