Формирана туристичка инспекција

У сладу са изменама и допунама Закона о туризму општина Мионица је формирала општинску туристичку инспекцију која ће обављати послове који су поверени јединицама локалне самоуправе из изворне надлежности Министарства трговине, туризма и телекомуникација.

Општински туристички инспектори врше послове инспекцијског надзора у делу који се односи на: обављање угоститељске делатности од стране правног лица, привредног друштва, предузетника или огранка страног правног лица, као и физичког лица у собама, становима и кућама, за која није издато решење о разврставању у категорију, као и у објектима домаће радиности, сеоском туристичком домаћинству и хостелу ако гости нису евидентирани, односно пријављени у складу са овим законом, обављање угоститељске делатности од стране физичких лица у објектима домаће радиности и сеоском туристичком домаћинству, а није закључен уговор о туристичком посредовању, као и контролу наплата и уплата боравишне таксе.

 

Општинска туристичка инспекција тренутно спроводи акцију теренске инспекцијске контроле регистрованих и нерегистрованих субјеката који пружају услуге смаштаја у домаћој радиности на територији Бање Врујци. У току је идентификација лица која пружају услуге смештаја туристима у домаћој радиности, а нису извршили категоризацију објеката за смешај типа собе, апартмани и куће, и за њих су поднети захтеви за покретање прекршајног поступка.

 

Неопходно је да лица која пружају услуге смештаја туриста у домаћој радиности поднесу захтев за категоризацију угоститељског објекта типа собе, апартмани и куће на општинској писарници Општинске управе Мионица. Телефон за више информација: 014/3422020.

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту