ПЛАНСКО ИСКЉУЧЕЊЕ СТРУЈЕ У БРЕЖЂУ

Због радова на привезивању електродистрибутивне мреже на далековод становници Брежђа ће бити без снабдевања електричном енергијом измећу 09 и 14 часова.

 

НА 52. СЕДНИЦИ ОПШТИНСКОГ ВЕЋА УТВРДИЛО ПРЕДЛОГ ОДЛУКЕ О ЗАВРШНОМ РАЧУНУ БУЏЕТА

Предложена Одлука о пријави комуналних проблема грађана

Општинско веће је на својој 52. седници утврдило предлог Одлуке о завршном консолидованом рачуну буџета општине Мионица за 2016. годину, који је упућен општинском парламенту на разматрање и усвајање. Према утврђеном предлогу, укупно остварени текући приходи, примања и пренета средства износе нешто мање од 426,3 милиона динара, а укупно извршени текући расходи и издаци 416,65 милиона, уз суфицит од 6,64 милиона динара.

На овој седници је између осталог утврђен и предлог Одлуке о прибављању непокретности земљишта у јавну својину Општине која је Планом генералне регулације градског насеља Мионица планирана за наставак изградње улице која пролази непосредно изнад Предшколске установе ''Невен'', као и Одлука о изменама и допунама Одлука јавним и некатегорисаним путевима, одржавању чистоће јавних и зелених површина и заштити комуналних објеката, о држању домаћих животиња и кућних љубимаца и комуналној инспекцији због њиховог усклађивања са одредбама новог Закона о прекршајима.

dsci0019

Скупштини ће бити предложена и Одлука о пријави комуналних проблема грађана општине Мионица. У вези са тим председник општине Мионица Бобан Јанковић је истакао да је идеја да се по угледу на друге средине где се овај модел успешно примењује уведе електронска апликација преко које ће грађани моћи да пријаве сваки комунални проблем и да у врло кратком року добију одговор од надлежних служби, а све у циљу успостављања што боље интеракције грађана и локалне самоуправе.

У даљем току седнице су утврђени предлози Одлука о расписивању Јавног конкурса за попуњавање положаја начелника и заменика начелника Општинске управе, о давању на привремено коришћење неизграђеног објекта у Бању Врујци за потребе оболелих од мултиплекс склерозе, као и предлози Решења о именовању Александра Мишића, Зорана Миливојевића и Весне Ђујић за вршиоце дужности директора Дома здравља, Културног центра и Туристичке организације.

ОБРАЗОВАНА СТРУЧНА КОМИСИЈА ЗА ОЦЕНУ ПРОГРАМА У ОБЛАСТИ СПОРТА

Општинско веће општине Мионица je на седници одржаној 24.05.2017. године донело Решење о образовању Стручне комисије за оцену годишњих и посебних програма којима се задовољавају потребе и интереси грађана у области спорта за 2018. годину. Решење можете преузети овде .

 

ОБАВЕШТЕЊЕ

Парламентарни избори на Косову и Метохији заказани су за 11. јун 2017. године. У циљу организације и помоћи интерно расељеним лицима са Косова и Метохије да остваре своје бирачко право, Општинска управа Мионица-повереник за интерно расељена лица биће дежуран у просторијама зграде општине Мионица дана 19.05.2017. године до 19 часова и у дане викенда 20. и 21. 05. 2017. године у периоду од 7-19 часова.

Контакт особа: Весна Радовановић, повереник за избеглице и миграције, тел: 065/341-3344

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА УЧЕШЋЕ У КОНКУРСУ

СУФИНАНСИРАЊЕ ПРОЈЕКАТА ПРОИЗВОДЊЕ МЕДИЈСКИХ САДРЖАЈА У ОБЛАСТИ ЈАВНОГ ИНФОРМИСАЊА НА ПОДРУЧЈУ ОПШТИНЕ МИОНИЦА У 2017. ГОДИНИ

 

ПРЕДМЕТ КОНКУРСА

Предмет овог Јавног позива/Конкурса је суфинансирање пројеката из буџета Општине Мионица у области јавног информисања, у циљу информисања јавности о актуелним дешавањима од значаја за живот свих грађана Општине Мионица, а посебно кроз подршку производњи медијских садржаја у циљу заштите и развоја људских права и демократије, унапређивања правне и социјалне државе, слободног развоја личности и заштите деце и младих, развоја културног и уметничког стваралаштва, развоја образовања, укључујући и медијску писменост као део образовног система, развоја науке, спорта и физичке културе, као и заштите животне средине и здравља људи.

Одлуком о буџету општине Мионица за 2017. годину висина буџетских средстава предвиђених за суфинансирање пројеката из области јавног информисања износи 1.000.000,00 динара опредељених на функцији 820 – услуге емитовања и издаваштва, на позицији 27, економска класификација 423 – услуге по уговору.

 

Решење о именовању комисије за јавно информисање

Пун текст јавног позива.

Образац за пријаву

Образац буџета пројекта за суфинансирање

 

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту