У АКЦИЈИ ЦРВЕНОГ КРСТА ПРИКУПЉЕНЕ 34 ЈЕДИНИЦЕ КРВИ

Црвени крст Мионице је у просторијама Клуба Културног центра организовао акцију добровољног давања крви. Акцији се одазвало 36 потенцијалних давалаца, а након провере тренутног здравственог стања драгоцену течност је дало 34 грађана. При томе у акцији је учествовало шест припадница лепшег пола, док је двоје грађана први пут дало крв.

koc krv

КРЕЋЕ ''МЕДИЦИНСКО СЕЛО''-У ПЕТАК У ДОЊОЈ ТОПЛИЦИ

Дом здравља Мионица ове недеље креће у реализацију пројекта ''Медицинско село'', обимну акцију контроле здравља сеоског становништва на територији мионичке општине. Екипа Дома здравља коју ће чинити лекар, медицински техничар и патронажна сестра ће обилазити општинске сеоске центре где ће обављати контролу општег здравственог стања грађана, мерење крвног притиска, преглед срца и плућа, као и контролу масноће и шећера у крви. Први прегледи становништва у оквиру ''Медицинског села'' организују се већ у петак 17. марта у месној канцеларији у Доњој Топлици у термину од 9 до 14 часова .

dzmionica2

ЦРВЕНИ КРСТ МИОНИЦЕ ОРГАНИЗОВАО АКЦИЈУ ДОБРОВОЉНОГ ДАВАЊА КРВИ

Црвени крст Мионице је јуче у термину од 9 до 13 часова у просторијама Основне школе ''Милан Ракић'' организовао акцију добровољног давања крви. Акцији се одазвало 32 потенцијалних давалаца, а након провере тренутног здравственог стања драгоцену течност је дало 30 грађана. Према речима стручног сарадника Црвеног крста Мионица Сандре Рангелов у обавештавању јавности, односно лепљењу плаката, дељењу позивница и лифлета и обавештавању грађанства путем мобилних телефона и друштвених мрежа, учествовало је 10 волонтера од којих је њих 7 присуствовало самој реализацији акције.

СТИГЛЕ ВАКЦИНЕ ПРОТИВ ГРИПА-ПОЧЕЛА ВАКЦИНАЦИЈА

Према информацијама из Дома здравља Мионица, почела је превентивна вакцинација грађана против вируса грипа. Завод за јавно здравље Ваљево је према раније одобреном плану расподеле мионичкој здравственој установи дистрибуирао 530 доза вакцине. У саопштењу Завода стоји да се вакцинација против грипа препоручује особама са хроничним болестима плућа, срца, бубрега, дијабетеса, као и свих лица старијих од 65 година. Препорука је да вакцином буду заштићена и лица смештена у установама социјалне заштите, запослени у здравственим установама и јавним установама који су у повећаном ризику да оболе од грипа.

У ПОНЕДЕЉАК У ВРУЈЦИМА ЈАВНО-ПОКАЗНА ВЕЖБА ''РЕАГОВАЊЕ У ВАНРЕДНОЈ СИТУАЦИЈИ''

Подручно ватрогасно спасилачко одељење Мионица позива грађанство да у понедељак 31. октобра у Бањи Врујцима присуствује јавно-показној вежби ''Реаговање у ванредној ситуацији''. Јавно-показна вежба биће изведена на објекту Хотела ''Врујци'' у оквиру годишњег плана вежби на грађевинским објектима. Поред припадника ПВСО Мионица у вежби ће учествовати и припадници Полицијске станице Мионица, Дома здравља и Црвеног крста.

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту